Značka Nike oznamuje dlouholetou spolupráci s LEGO. Tato spolupráce odráží společný závazek Nike a LEGO k podpoře kreativity, zábavy, sportu a představivosti jak u mladých, tak u starších. První projekty této dvojice budou představeny příští rok.

 

LEGO je možná jednou z nejznámějších značek hraček na světě. V roce 1932 začal dánský výrobce nábytku, Ole Kirk Christiansen, vyvíjet stavební bloky, které se snadno skládají dohromady. Dnes je tato značka milována dětmi i dospělými po celém světě.

Nike se toho zřejmě snaží využít a oznámilo prostřednictvím příspěvku na Instagramu dlouholetou spolupráci se skupinou LEGO Group. Obě značky jsou velkými zastánci práva dětí na hru. Také chápou, že kreativní a fyzické aktivity jsou klíčové pro rozvoj dětí.

Partnerství spojuje představivost LEGO® kostek s mentalitou „Just Do It“ od Nike.

„V Nike věříme v sílu sportu posouvat svět vpřed a to začíná s dětmi,“ řekl Cal Dowers, viceprezident pro globální dětskou sekci, v prohlášení. „Jsme odhodláni vytvořit přístupnější a inkluzivnější budoucnost, která inspiruje děti všech věkových kategorií a schopností k větší aktivitě."

„Společně se skupinou LEGO jsme nadšeni, že můžeme pozvat všechny děti do nové vize sportu a kreativní hry“ - Dowers.

Podle Nike můžeme očekávat první projekt této dvojice v roce 2025. Zatím není známo, zda se můžeme těšit na tenisky Nike s LEGO detaily nebo LEGO sety, které budou rekonstruovat tenisky Nike.

 

Solemarket s.r.o.