Dnes se podíváme na dvě ikonické verze jednoho z nejpopulárnějších modelů adidas - Handball Spezial. Porovnáme klasické adidas Handball Spezial a jejich exkluzivní kolaboraci s módní značkou Sporty & Rich. Připravte se na podrobný pohled na design, materiály a celkový styl těchto dvou unikátních párů.

Klasické adidas Handball Spezial

Klasické adidas Handball Spezial jsou ikonou, která si získala srdce mnoha sneakerheadů po celém světě. Původně byly navržené jako indoorové boty pro házenou, avšak brzy se tyto tenisky staly must-have kouskem díky jejich jednoduchému, ale elegantnímu designu, tik-toku, ale i relativně velkému pohodlí (oproti klasickým sambám 💀, do dnešního dne mám odřené paty).

Design a Materiály:

  • Svršek: Klasický svršek je vyroben z překvapivě dobrého semiše nebo normální kůže.
  • Podrážka: Gumová podrážka nabízí vynikající trakci na všech površích, ve vnitřních halách skoro nekloužou, takže když si zapomenete cvičky na tělocvik, klasické spezialy vás podrží. 
  • Barvy: Klasické, žádný "vejvar". Najde se pár zajímavých barev (které jsou tedy všude obvykle vyprodané...), Adidas si takticky nechává ohromující barevné kombinace pro limitované edice a kolaborace.

Styl: Minimalistický a nadčasový design těchto tenisek se snadno kombinuje s různými outfity, ať už jde o sportovní či casual styl.

Adidas Handball Spezial x Sporty & Rich

Kolaborace adidas se značkou Sporty & Rich přináší nový pohled na klasický model Handball Spezial ve třech různých barvách: Zelená, Růžová a Hnědá. Tato spolupráce kombinuje retro sportovní estetiku adidas s moderním, luxusním dotekem Sporty & Rich.

Design a Materiály:

  • Svršek: Velice prémiový semiš, opravdu příjemný, ale bude se velice špatně čistit, doporučujeme koupit speciální přípravky na semišovou obuv. Barvy jsou velice jasné, přímo žádají o pozornost.
  • Detaily: Speciální loga, vyšité nápisy a jedinečné barevné akcenty, které dodávají teniskám neobvyklý vzhled.
  • Podrážka: Zachovává si klasickou gumovou podrážku, ale pro zelenou a hnědou variantu přidává průhlednější bok podrážky, jako například u adidas gazelle indoor. Mně osobně se tento detail velice líbí, vytváří siluetu mnohem nižší boty. U klasický spezialů se tento prvek nevyskytuje.



Styl: Tato verze je ideální pro ty, kteří hledají něco výjimečného a chtějí vyniknout. Ke každému páru jsou přidány kulaté, světle béžové tkaničky, které opravdu nejsou k zahození. Obzvlášť u růžového modelu. Kombinace klasických prvků s moderními detaily činí tento model perfektním pro módní nadšence.

Závěr

Oba modely adidas Handball Spezial mají co nabídnout, ať už hledáte klasický kousek nebo něco unikátního z limitované edice. Klasická verze je nadčasová, cenově dostupná a dá se jednoduše sladit s každým outfitem, zatímco kolaborace s Sporty & Rich přináší moderní, luxusní twist na oblíbený design, avšak vytvoření kompletního outfitu nemusí být zcela přímočaré.


Klasické spezialy nebo kolaboraci s Sporty & Rich naleznete u nás na webu ZDE

 

Solemarket s.r.o.