Rok 2025 se rýsuje jako obrovský rok pro značku Jordan a nemohl přijít v lepší čas. Popularita modelu Air Jordan 1, který je pilířem Retro produktů, náhle klesla. Běžní zákazníci, kteří v první polovině 20. let 21. století podpořili jeho obrovský růst, své AJ1 odložili a obrátili se k dalším trendům v oblasti životního stylu. Zatímco Generace Z a Alfa se stále více odpoutává od aury nepopiratelné velikosti Michaela Jordana.

Aby Jordan Brand zareagoval na tyto změny na trhu, zaměřuje se v roce 2025 na velké ikony ve své Retro kolekci. Tento krok určitě přiláká zpět jádro komunity Air Jordan, které milovalo to, co tuto značku učinilo tak velkou, a zároveň pomůže opětovně oslovit širší publikum. Stručně řečeno: začněte šetřit, protože rok 2025 bude rokem obrovských vydání tenisek Jordan.

Připravili jsme pro vás přehled 25 nejlepších Air Jordans, které se v roce 2025 objeví na trhu (z těch, o kterých zatím víme). Tento seznam nezahrnuje to, co přijde na podzim a během svátků 2025, což pravděpodobně vytlačí některé modely z dolní části seznamu, jak ho budeme během roku aktualizovat.

Bez dalšího zdržování, zde je náš žebříček Top 25 Air Jordans, které vyjdou v roce 2025. Náhledy jsou od @zsneakerheadz.

25. Air Jordan 11 Low „Bred“
Původní barevné varianty Air Jordan 11 jsou vždy hitem, a to i u nízkého střihu. V roce 2025 bude těžké odolat OG barevné kombinaci „Bred“.

24. Air Jordan 12 „Melo“
Původně vydané v roce 2004, „Melo“ 12s dostaly přezdívku díky podobnosti s novými dresy Denver Nuggets v barvě powder blue. Barevná kombinace však vždy nechávala něco k přání; kdyby měl mudguard celou univerzitní modrou, zařadili bychom je výše. Nostalgie je příjemná, ale to je vše.

23. Air Jordan 10 „Steel“
Hot take? Air Jordan 10 „Steel“ možná vzbudily pozornost, ale cap toe funguje lépe jako historie než jako GR vydání. AJ10 na maloobchodních trzích moc nezazářily, takže pokud je opravdu potřebujete, můžete je možná sehnat i pod MSRP.

22. Air Jordan 4 SB „Varsity Red“
V roce 2025 se vrací Air Jordan 4 SB, a „Varsity Red“ bude jedním z těchto cross-category vydání. Zatímco „Midnight Navy“ máme v žebříčku výše, tyto by mohly také stoupat.

21. Air Jordan 9 „Cool Grey“
I když Jordan Brand přináší zpět OG barevné varianty Air Jordan 9, byly tyto boty většinou zařazeny do golfu. Ačkoli pro příští rok nejsou potvrzeny žádné OG barevné kombinace, dostaneme re-release „Cool Grey“, který poprvé debutoval v roce 2002 a byl na Jordanových nohou během jeho působení u Wizards.

20. Air Jordan 3 „Rare Air“
V určitém bodě byl tento model z našeho seznamu 25 nejlepších Jordans pro rok 2025 vyřazen. Avšak unikátní detail – obrácené logo Nike Air na patě – nás zaujal.

19. Air Jordan 14 „Ferrari“
V roce 2025 se vrací Air Jordan 14 „Ferrari“, luxusní varianta modelu XIV. Když poprvé vyšly v roce 2014, byly hitem a pravděpodobně budou i příští rok žádané.

18. Union x Air Jordan 1 Retro High OG SP
Po sérii alternativních projektů se Union LA zdá vrací ke své třetí barevné variantě modelu Air Jordan 1 Retro High OG SP. Náhled níže představuje možný výsledek známé barevné varianty.

17. Air Jordan 5 „Black Metallic Reimagined“
Kdyby to byla opravdová Retro verze a ne jen Reimagined vydání, bylo by to v Top 5. Aktualizované reflexní prvky však určitě odradí puristy.

16. A Ma Maniere x Air Jordan 5
Spojení Jordan Brand s A Ma Maniere zůstává silné. V roce 2025 se zaměří zpět na Air Jordan 5 s příslibem barvy White/Diffused Blue/Violet Ore/Black/Clear.

15. Air Jordan 8 „Bugs Bunny“
Air Jordan 8 nejsou pro každého, ale respekt je zasloužen, když se originální barevná kombinace spojená s jednou z nejlepších marketingových kampaní v historii Nike vrací na výsluní.

14. Air Jordan 1 Retro High OG „Shattered Backboard“
Jedna z nejlepších ne-OG barevných kombinací modelu Air Jordan 1 se vrací v původní podobě. Doufejme, že tento návrat přinese novou radost kolem moderních barevných variant tohoto ikonického basketbalového modelu.

13. Air Jordan 3 „Black Cat“
Tato klasika z roku 2007 se chystá na návrat příští rok. Na těchto botách není nic víc než to, že jsou celé černé, ale historie (a sekundární trh) ukázaly, že tento jednoduchý vzorec je zaručeným úspěchem.

12. Air Jordan 8 „Aqua“
Model AJ8 je v té kategorii Jordans, které se nikdy nepodařilo dostat se do mainstreamového povědomí. Přesto je návrat Aqua důležitý, a bude mít stejné OG specifikace, jaké jsme viděli v roce 2023 u „Playoffs“.

11. Air Jordan 12 „Flu Game“
Model Air Jordan 12 si vždy získává přízeň, zvláště když je v původní barevné variantě. Někteří budou argumentovat, že Taxis jsou lepší, ale Flu Games jsou možná nejlepší z té řady z roku 1997.

10. Trophy Room x Air Jordan 6
Nemáme žádnou představu o tom, jak bude vypadat další spolupráce Trophy Room x Jordan, ale na botě, ve které Marcusův otec vyhrál svůj první titul? Víme, že vyprávění příběhu bude na místě.

9. Air Jordan 5 „Grape“
Rok 2025 je doslova nabitý OG re-edicemi. Air Jordan 5 „Grape“ se naposledy objevil v roce 2013, zatímco verze bez tkaniček z roku 2018 na počest Fresh Prince fanoušky uspokojila.

8. Air Jordan 12 „Taxi“
Pravděpodobně nejlepší barevná varianta modelu Air Jordan 12 vůbec, tato ikonická kombinace, známá díky ostrému doteku žluté, se oficiálně vrátí na podzim/zimu 2025.

7. Air Jordan 1 „UNC Reimagined“
Je těžké zařadit botu, o které víme tak málo informací. Nicméně jsme se právě dozvěděli, že tyto boty by měly být předstárnuté, podobně jako model Lost & Found 1s, což je okamžitě posunuje na šesté místo v našem seznamu.

6. Travis Scott x Air Jordan 1 Low OG „Velvet Brown“
Low-top Air Jordan 1 od Cactus Jacka je stále králem. Jediná kritika? Zdá se být nemožné je sehnat za maloobchodní cenu a ceny na sekundárním trhu nejsou nikdy příznivé. Přesto, kdykoli se na Travis Scottových botách objeví hnědá paleta, přitahují pozornost.

5. Air Jordan 4 „Black Cat“
Navzdory tomu, že nejde o původní barevnou variantu, zcela černé Air Jordan 4 jsou prostě dokonalé boty. Při cenách přesahujících 1000 dolarů na trhu s přezutím jsou Black Cat 4s jedním z nejžádanějších modelů pro rok 2025.

4. Undefeated x Air Jordan 4
O dvacet let později se Undefeated 4s vrací. Ještě jsme nezískali první pohled, takže není úplně jasné, zda se UNDFTD drží původních specifikací. Ať už ano či ne, tyto boty jednoznačně patří na páté místo tohoto seznamu.

3. Air Jordan 4 „White Cement“
Na chvíli se Air Jordan 4 dostal před Air Jordan 1 jako nejžádanější model Jordan Retro. Vydání „Military Blue“ z roku 2024 přitáhlo pozornost, ale ve srovnání s příštím rokem a modelem „White Cement“ bude blednout. Otázkou je: není model Air Jordan 4 už trochu vyčerpaný?

2. Air Jordan 4 SB „Midnight Navy“
Je poněkud záhadné, proč Jordan Brand a Nike SB nevydaly pokračování Pine Green SB 4s letos. Dobrou zprávou je, že model Air Jordan 4 SB se v roce 2025 vrací ve dvou barevných variantách, přičemž „Midnight Navy“ získává druhé místo v našem žebříčku.

1. Air Jordan 1 Hi’ 85
Jen málokdo bude zpochybňovat, jak ikonická je Air Jordan 1 v původní černé/červené aka „Bred“ aka „Banned“ variantě. S modelem v co nejvěrnější podobě OG ve verzi z roku 1985 je tato Air Jordan 1 (vydaná v únoru v omezeném množství) nepochybně na vrcholu žebříčku, i s cenovkou 250 dolarů.

Solemarket s.r.o.